Novinky a akcie e-mailom
Chcete od nás dostávať novinky priamo na váš e-mail?
Táto stránka je chránená službou reCAPTCHA. Zistiť viac.
Informácie získané prostredníctvom Google reCAPTCHA podliehajú Pravidlám ochrany osobných údajov a Zmluvným podmienkam spoločnosti Google a používajú sa všeobecné bezpečnostné účely (nepoužívajú sa na prispôsobenú reklamu spoločnosti Google).

GDPR

Úvod GDPRGDPR

 

 

O GDPR


Všeobecné nariadenie o ochrane údajov (anglicky General Data Protection Regulation, skrátene GDPR), o ochrane fyzických osôb pri spracúvaní osobných údajov a o voľnom pohybe takýchto údajov, je nariadenie Európskej únie, ktorého cieľom je výrazné zvýšenie ochrany osobných údajov občanov.  V slovenskom právnom poriadku je nariadenie premietnuté aj do zákona č. 18/2018 Z. z. o ochrane osobných údajov a je účinný na Slovensku rovnako ako GDPR od 25. mája 2018.

 

Koho sa GDPR dotýka?

 

Každého, kto zhromažďuje a spracováva osobné údaje Európanov, vrátane spoločností a inštitúcií mimo EÚ, ktoré pôsobia na našom trhu. Nariadenie je platné pre firmy, inštitúcie, jednotlivcov – zamestnancov, zákazníkov, klientov aj dodávateľov naprieč všetkými odvetviami. Rovnako sa týka aj tých, ktorí analyzujú chovanie užívateľov webov a aplikácií.


  •  bankové inštitúcie a poisťovne
  •   zdravotníctvo
  •   verejná správa
  •   e-shopy
  •   výroba a služby

 

Mimo ďalších, má subjekt údajov nasledujúce práva:

  • Na opravu
  • Na výmaz (tzv. právo byť zabudnutý)
  • Na obmedzenie spracovania

GDPR    Odkaz na Wikipédiu